onsdag den 22. januar 2014

Chr. Hansen A/S



Chr. Hansen A/S

Hvem er han, og hvad har han lavet?

Christian Ditlev Ammentorp Hansen, var født på Kragsberg ved Odense d. 25. februar 1843 – og døde 20. juni 1916. Christian Hansen var apoteker, fabrikant og godsejer. Chr. Hansen er en verdensomspændende virksomhed, som fremstiller fødevareingredienser. Virksomheden blev grundlagt som Chr. Hansens teknisk-kemiske Laboratorium af Christian Ditlev Ammentorp Hansen. Virksomhedens første successer var inden for mejeriområdet, hvor Chr. Hansen stadig har den vigtigste del af sin forretning. Nyere forretningsområder inkluderer også probiotika, naturlige farvestoffer og ingredienser til kødindustrien Chr. Hansen er desuden i år 2009 blevet kåret til et af de 10 mest fremgangsrige firmaer i Danmark


Oversættelse af filmen:
I 1870 fandt Chr. Hansen ud af hvordan man kunne få kalvemaver, og osteløbe (som er inden i kalve maver) til at tykne mælk.
Kalvemaverne blev tørret, og klippet i stykker, før de blev tilføjet til mælken.
Deres formål var også at tage skidt fra mælken med sig, og at de fik mere kontrol over produktionen
Derved fik de et mere holdbart produkt
Han startede sin første fabrik i DK i 1874, - der producerede han neutral farve til smør og ost.
5 år senere begyndte han produktion i Amerika.
Han ekspanderede hans produktion, til forskellige lande og kontinenter
Da han startede med at pasteurisere mælk, så får mælken en forholdsvis høj temperatur, og så blev neutrale mikroorganismer slået ihjel og der blev man nød til at bruge mælkesyre bakterier, til produktionen af tyk mælk og ost.
Det har været meget innovative år, med masser af ny produktion.
Chr. Hansen har taget del i at forbedre kvaliteten af mad, og sundhed for mennesker overalt i verden.

Probiotika

Probiotisk betyder ”for livet” på latin. Ifølge WHO (World Health Organizations) er Probiotika levende mikroorganismer, og når det administreres i tilstrækkelige mængder, vil det have sundhedsmæssige fordele på værten. Ifølge ISAPP (International Scientific Association for Probiotics and Prebiotics), skal Probiotika:
1.      Være I live når det administreres.
2.      Evalueres, så sundhedsmæssige fordele i værten kan dokumenteres.
3.      Være en taksonomisk defineret mikroorganisme eller kombination af mikroorganismer.
4.      Være sikker for den tilsigtet anvendelse.
Chr. Hansens Probiotika opfylder både WHO og ISAPPs definitioner. Klinisk dokumentation er nøglen, men en probiotisk bakterie, er kun ligeså god som videnskaben bag den. Undersøgelserne er afgørende, for at sikre troværdigheden til produktet. Selvom Chr. Hansen har et godt produkt, arbejder han stadigvæk videre med at få en dybere forståelse og yderligere bevis for de specifikke sundhedsmæssige fordele ved probiotika. Chr. Hansen fabrikkerne vil derfor blive ved med at investere i forbrugernes troværdighed og regulerende forudsætninger
Forbrugere over hele verden kræver madprodukter med indbygget sundhedsmæssige fordele. Probiotika fra Chr. Hansen er neutrale, sikre og effektive ingredienser med dokumenteret sundhedsmæssige fordele, der kan hjælpe madproducenter med at supplere så forbrugerne får hvad de vil have: Velsmagende madprodukter med utrolige sundhedsmæssige fordele.
Probiotika er levende mælkesyre bakterier, der præsentere hele menneskets tarmkanal og er afgørende for livet.
Probiotika er inddelt i 3 niveauer: Slægt, art og stamme. Det er kun nogle stammer der er probiotiske, f.eks. BB-12. BB-12 har en gavnlig effekt, både alene eller sammen med andre kombinationer, inden for mave-tarm systemet og immunforsvaret. BB-12 er blevet klinisk dokumenteret for at vise helbreds fordele, kan være kaldes for probiotiske.
 BB-12 er Chr. Hansens bedste klinisk dokumenteret probiotiske stamme. BB-12 er brugt siden 1980 som ingrediens i mad og kostplans supplement verden over. Efter at være blevet testet mange gange i kliniske studier, har BB-12 bevidst helbredsfordele indenfor mave-tarm systemet. BB-12 er blevet brugt alene og i kombination med andre Chr. Hansen stammer i over 200 studier i dag, inkl. menneskelig-, reagensglas- og dyrestudier.

De sundhedsmæssige fordele er relateret til en dosis og derfor tilstrækkelige numre af celler, der skal være stede i madprodukterne når det skal bruges. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar