Chr.
Hansen A/S
Hvem er han, og hvad har han lavet?
Christian
Ditlev Ammentorp Hansen, var født på Kragsberg ved Odense d. 25. februar 1843 –
og døde 20. juni 1916. Christian Hansen var apoteker, fabrikant og godsejer.
Chr. Hansen er en verdensomspændende virksomhed, som fremstiller
fødevareingredienser. Virksomheden blev grundlagt som Chr. Hansens teknisk-kemiske
Laboratorium af Christian Ditlev Ammentorp Hansen. Virksomhedens første
successer var inden for mejeriområdet, hvor Chr. Hansen stadig har den
vigtigste del af sin forretning. Nyere forretningsområder inkluderer også
probiotika, naturlige farvestoffer og ingredienser til kødindustrien Chr.
Hansen er desuden i år 2009 blevet kåret til et af de 10 mest fremgangsrige
firmaer i Danmark
Oversættelse
af filmen:
I 1870 fandt Chr.
Hansen ud af hvordan man kunne få kalvemaver, og osteløbe (som er inden i kalve
maver) til at tykne mælk.
Kalvemaverne blev
tørret, og klippet i stykker, før de blev tilføjet til mælken.
Deres formål var
også at tage skidt fra mælken med sig, og at de fik mere kontrol over
produktionen
Derved fik de et
mere holdbart produkt
Han startede sin
første fabrik i DK i 1874, - der producerede han neutral farve til smør og ost.
5 år senere begyndte
han produktion i Amerika.
Han ekspanderede hans
produktion, til forskellige lande og kontinenter
Da han startede med
at pasteurisere mælk, så får mælken en forholdsvis høj temperatur, og så blev
neutrale mikroorganismer slået ihjel og der blev man nød til at bruge mælkesyre
bakterier, til produktionen af tyk mælk og ost.
Det har været meget
innovative år, med masser af ny produktion.
Chr. Hansen har
taget del i at forbedre kvaliteten af mad, og sundhed for mennesker overalt i
verden.
Probiotika
Probiotisk betyder ”for livet” på latin. Ifølge WHO (World
Health Organizations) er Probiotika levende mikroorganismer, og når det
administreres i tilstrækkelige mængder, vil det have sundhedsmæssige fordele på
værten. Ifølge ISAPP (International Scientific Association for
Probiotics and Prebiotics), skal Probiotika:
1.
Være
I live når det administreres.
2.
Evalueres,
så sundhedsmæssige fordele i værten kan dokumenteres.
3.
Være
en taksonomisk defineret mikroorganisme eller kombination af mikroorganismer.
4.
Være
sikker for den tilsigtet anvendelse.
Chr. Hansens Probiotika opfylder både WHO og ISAPPs
definitioner. Klinisk dokumentation er nøglen, men en probiotisk bakterie, er
kun ligeså god som videnskaben bag den. Undersøgelserne er afgørende, for at
sikre troværdigheden til produktet. Selvom Chr. Hansen har et godt produkt,
arbejder han stadigvæk videre med at få en dybere forståelse og yderligere
bevis for de specifikke sundhedsmæssige fordele ved probiotika. Chr. Hansen
fabrikkerne vil derfor blive ved med at investere i forbrugernes troværdighed og
regulerende forudsætninger
Forbrugere over hele verden kræver madprodukter med indbygget
sundhedsmæssige fordele. Probiotika fra Chr. Hansen er neutrale, sikre og
effektive ingredienser med dokumenteret sundhedsmæssige fordele, der kan hjælpe
madproducenter med at supplere så forbrugerne får hvad de vil have: Velsmagende
madprodukter med utrolige sundhedsmæssige fordele.
Probiotika er levende mælkesyre bakterier, der præsentere
hele menneskets tarmkanal og er afgørende for livet.
Probiotika er inddelt i 3 niveauer: Slægt, art og stamme. Det
er kun nogle stammer der er probiotiske, f.eks. BB-12. BB-12 har en gavnlig
effekt, både alene eller sammen med andre kombinationer, inden for mave-tarm
systemet og immunforsvaret. BB-12 er blevet klinisk dokumenteret for at vise helbreds
fordele, kan være kaldes for probiotiske.
BB-12 er Chr. Hansens
bedste klinisk dokumenteret probiotiske stamme. BB-12 er brugt siden 1980 som
ingrediens i mad og kostplans supplement verden over. Efter at være blevet
testet mange gange i kliniske studier, har BB-12 bevidst helbredsfordele
indenfor mave-tarm systemet. BB-12 er blevet brugt alene og i kombination med
andre Chr. Hansen stammer i over 200 studier i dag, inkl. menneskelig-,
reagensglas- og dyrestudier.
De sundhedsmæssige fordele er relateret til en dosis og
derfor tilstrækkelige numre af celler, der skal være stede i madprodukterne når
det skal bruges.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar